<body>
Sometimes,
You're like a symphony without a sound.


Profile entries Tag Links

Disclaimer
dear self, keep moving forward.


Oh Allah, when I lose hope because my plans have come to nothing, then help me to remember that Your love is always greater than my disappointments, and Your plans for my life are always better than my dreams.

+Follow ∞ Dashboard



Musics
Follow my moves

Your music codes here.


project work addmaths hilang!
Sunday, 11 August 2013


assalamualaikum. perkara yang aku paling tak suka kalau jadi kat diri aku ialah hilang sesuatu benda. nak nak plak benda yang paling aku sayang dan bernilai. tapi aku cuba terima semua tu sebab setiap benda yang terjadi ada hikmah sebaliknya :)

tapi kali ni buat aku rasa geram sangat. geram dengan diri sendiri yang suka cuai dalam bab bab letak barang. pagi pagi lagi dah buat aku stress. daripada duk elok study, terus mai bukak laptop update blog. muahaha semua disebabkan oleh folio addmaths yang tetiba nak main cakcak dengan aku. folio tu tak la sepenuhnya siap, tak binding apa pon lagi, cuma part 11 aku dah siapkan. bertungkus-lumus aku buat hari tu dekat atas katil sambil membongkokkan badan. gunting, tampal segala bagai.. penat tau. tengok tengok boleh hilang.

tadi masa aku tengah study syariah, ntah macam mana boleh terdetik nak tengok kertas kertas addmaths yang dah siap tu. then, aku cari dalam fail yang dah familiar aku letak kertas kertas segala macam. cari punya cari tak jumpak. dah mula dah rasa kecut perut, takut, kusut, resah dan perkataan lain yang sesuai. dalam almari buku, rak, sampai bawah katil pon aku cari gak. mana tau kot kot nyanyuk pi bubuh bawak katil tu.

tapi malangnya, tak jumpak gak. aku pon dah kebuntuan idea nak cari kat mana. kalau aku tau nak jadi macam ni kan, takdanya aku nak buang masa buat part 11 hari tu. takdak maknanyaaaa...... dah la markah tu nak pakai dalam trial nanti. bukak sekolah ni nak kena hantaq dah. walaupon aku masih ada masa lagi nak buat, tapi aku agak malas ya.

so hari ni konon nak study sampai pukoi 10, bila dah jadi macam ni, study ke mana, folio gue pon ntah ke mana. tak kira, aku nak cari sampai jumpak gak. aku yakin, mesti ada dalam rumah ni. dia bukan ada kaki nak jalan keluaq. haha bye doakan aku jumpak balik tau.