<body>
Sometimes,
You're like a symphony without a sound.


Profile entries Tag Links

Disclaimer
dear self, keep moving forward.


Oh Allah, when I lose hope because my plans have come to nothing, then help me to remember that Your love is always greater than my disappointments, and Your plans for my life are always better than my dreams.

+Follow ∞ Dashboard



Musics
Follow my moves

Your music codes here.


lifeless betul.
Wednesday, 29 January 2014


Dengar sini, aku nak cakap bebetul. Baca elok elok diam diam jangan complain.

Sebelum aku SPM, aku ada baaaaanyak rancangan nak dibuat. Siap wishlist taknak lupa. Konon konon freedom gila lah lepas SPM. Antara 'rancangan' nya adalah :-
1) kemas almari buku
2) ambil lesen motor/kereta
3) perbetulkan tajwid bacaan Alquran
4) kemaskan folder hard disk
5) blablabla
6) blablabla

and so on. Amboih gah benoo rasanya 'rancangan' aku. Tetapiiii, malangnya 'rancangan' aku hanya berjalan sekerat malah ada yang tak berjalan langsung!! stressnyaaaaaaaa!

Apa nak jadi dengan aku nii. Okay look, freedom yes memang aku tengah rasanya sekarang. Bebas dari buku. Pergi mana mana tak gaduh nak fikir tak baca buku lagi la, buang masa lah. Sekarang dah takdak perasaan macam tu dah sebab aku dah freedom. Tapi yang menjadi masalahnya ialah, semua apa yang aku patut buat semua tak jadi. Sekarang aku dah dapat lesen L untuk motor, kereta belum pergi teori lagi. Lepas tu nak kena buat latihan 8jam + QTI + JPJ untuk dapatkan lesen P pulak. Dah lah aku dapat L pun takpi mana. Aku ngaku aku penakut sikit. Aku tak berani nak bawak motor dekat jalan raya. Takutlah excident ke apa. Haihh.

Pastu kereta pulak. Nak kena tunggu waktu yang sesuai baru nak buat teori kereta. Kereta pun satu masalah, aku takut nak bawak. Risau ah. Pokoknya memang aku tak ado keyakinan diri langsung nak pandu memandu ni. Ya Allah.....

Aku dengar ramai dah batch aku yang dapat keja, horray dengan duit gaji memasing... Jelesnya :(  aku nak keja jugak tapi macam biasalah, rasa malas, rasa semua kedai dah penuh dengan pekerja, blablabla...

Dekat rumah, rutin harian aku masak nasi (kekadang tu kena masak lauk), basuh kain, jemur kain, lipat kain, online, makan 24/7. Mau tak gemuk badan ni. Inilah yang dikatakan 'bela badan'. ahhhh so boring and lifeless lah hidup aku. Aku macam taktau nak buat apa.

Sepatutnya boleh ja isi masa lapang aku dengan benda berpekdah contoh macam baca quran (dapat gak pahala), improve english, belajar tajwid, belajar masak lauk pauk (bukan yang simple simple), baca buku buku agama... Ya Allah memang banyak gila aku rasa boleh buat. Tapi paham dak perkataan 'MALAS'! Haha memang takleh tolong lah nuh. Hmm tah ah. Aku harap aku berubah sebelum bulan 2 menjengah. Harap ja tak guna beb (cakap dekat diri sendiri) walaupun tak keja, aku pasrah jalah. Wassalam.